Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik een goede auto koop zonder dat ik deze vooraf heb gezien?

Das Autohaus gebruikt verschillende professionele systemen om de auto – op afstand – vooraf te controleren. Das Autohaus koopt alleen auto’s bij gerenommeerde collega-autobedrijven in Duitsland. Daarnaast controleert Das Autohaus de auto fysiek voordat deze aangeschaft wordt. De geleverde auto’s hebben veelal nog fabrieksgarantie en worden eventueel met een aanvullende garantie geleverd.

Waarom biedt Das Autohaus alleen auto’s uit Duitsland aan?

Das Autohaus heeft goede contacten in de Duitse autowereld en heeft zo meer mogelijkheden om de kwaliteit van de aangeboden auto te kunnen garanderen. Daarnaast geven Duitse autobezitters in praktijk ook echt invulling aan het begrip “Gründlichkeit”. Over het algemeen zijn jong gebruikte Duitse auto’s goed onderhouden, verkeren in een verzorgde staat en is er zuinig mee om gegaan. De Duitse automarkt is velen malen groter dan de Nederlandse, hierdoor is Das Autohaus in staat u een grote selectie van gebruikte auto’s aan te bieden. In Duitsland zijn veel autofabrieken waar werknemers tegen zeer gunstige condities jaarlijks een nieuwe auto kunnen kopen. Deze auto’s zijn qua uitvoering en prijs interessant voor een Nederlandse consument. In Duitsland zijn de autobelastingen veel lager dan in Nederland, de nieuwprijs van een auto is in Duitsland lager. Duitse auto’s zijn meestal rijker uitgerust, door de lagere prijzen worden de auto’s vaak besteld met veel luxe opties.

Waarom zou ik zaken doen met Das Autohaus?
  • Uw betrouwbare partner: Onderdeel van een gerenommeerd autobedrijf Multi Auto B.V. (multiauto.nl, klanttevredenheidscijfer 8.2)
  • Uw deskundige partner: Jarenlange automotive-ervaring en gespecialiseerd in het importeren van jong gebruikte Duitse kwaliteitsauto’s
  • Uw specifieke wensen kunnen worden ingevuld: groot aanbod van onderscheidende jong gebruikte kwaliteitsauto’s geleverd via het exclusieve netwerk van Duitse autodealerbedrijven
  • Voor uw gemak: de auto wordt aan u op Nederlands kenteken rijklaar geleverd, eventueel bij u thuis voor de deur!
  • Uw huidige auto kan worden ingeruild
  • Uitgebreide mogelijkheden voor financial lease of financiering van uw auto
  • Uw auto wordt vooraf uitgebreid gecontroleerd door onze technisch specialisten zodat u zorgeloos van uw aankoop kunt genieten
Hoe weet ik of Das Autohaus een betrouwbare partner is?

Das Autohaus is een zusteronderneming van Multi Auto en Activa Lease, beide bedrijven hebben in hun bestaan een betrouwbare reputatie opgebouwd in de autobranche. De klantentevredenheid kunt u hier checken.
Om de door u uitgekozen auto naar Nederland te krijgen en op Nederlands kenteken te kunnen registreren, betaalt Das Autohaus de auto vooraf volledig aan de Duitse leverancier. U als klant betaalt vooraf slechts een deel van de aankoopprijs, de aanbetaling. Vertrouwen is wederzijds en komt van twee kanten; Das Autohaus is er pas zeker van dat u de auto afneemt, nadat u de laatste betaling ook gedaan heeft. In dit opzicht heeft Das Autohaus ook veel vertrouwen in u als klant.

Waarom moet ik aanbetalen?

Om de door u uitgekozen auto naar Nederland te krijgen en op Nederlands kenteken te kunnen registreren, betaalt Das Autohaus de auto vooraf volledig aan de Duitse leverancier. Om enige zekerheid van u te krijgen dat u ook de auto afneemt als deze in Nederland is en op Nederlands kenteken geregistreerd is, vraagt Das Autohaus u vooraf een aanbetaling te doen. Zodra u deze heeft gedaan, bent u er ook zeker van de auto exclusief aan u geleverd wordt.

Hoe hoog is de aanbetaling?

Dat is afhankelijk van het type auto, de levertijd en prijsklasse. De hoogte van de aanbetaling kan variëren van minimaal €1.000 tot en met 20% van de aankoopprijs.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Ja u kunt uw huidige auto inruilen. Mailt u even de gegevens, bijzonderheden en foto’s van uw inruilauto naar info@dasautohaus.nl. Vergeet niet het advertentienummer van de auto waar u interesse in heeft erbij te vermelden. Das Autohaus maakt dan een offert op maat.

Kan ik mijn nieuwe auto financieren of op basis van financial lease kopen?

Ja dat kan. Activa Lease (zusteronderneming van Das Autohaus) is gespecialiseerd in het organiseren van financial lease of financiering van uw volgende auto. Klik even in ons menu op “Lease uw importauto” voor meer informatie hierover.

Wat gebeurt er met de BPM?

Bij Das Autohaus koopt u de auto op Nederlands kenteken, dus inclusief BPM. Das Autohaus heeft de BPM betaald en u krijgt een factuur inclusief BPM. De gepresenteerde prijzen zijn ook inclusief BPM.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

De gepresenteerde prijs is een Nederlandse rijklaarprijs, inclusief importkosten, inclusief BPM, inclusief Nederlands kenteken, inclusief legekosten, inclusief BTW.

Staan de auto’s op locatie van Das Autohaus in Someren?

Nee, de aangeboden auto’s staan allemaal in Duitsland bij de Duitse handelspartners van Das Autohaus.

Kan ik de auto vooraf zien of mee proefrijden?

De aangeboden auto’s staan fysiek niet in Nederland maar bij de Duitse handelspartners van Das Autohaus. Het is mogelijk om daar de auto vooraf te bezichtigen. Koop op afstand zonder dat u de auto vooraf zelf heeft gezien, is bij Das Autohaus veruit de meest voorkomende situatie. Das Autohaus zorgt ervoor dat de auto voldoet aan de verwachtingen die horen bij de leeftijd en kilometerstand.

Wat is de levertijd?

Houdt u rekening met een levertijd tussen de twee en zes weken. De levertijd is voornamelijk afhankelijk van de verwerkingstijd voor het verstrekken van het Nederlands kenteken door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Nederlandse Belastingdienst.

Krijg ik garantie op de auto?

Op vrijwel alle aangeboden auto’s is nog fabrieksgarantie van toepassing. Dat betekent dat u in heel Europa bij de officiële merkdealer terecht kunt voor reparaties zolang als de fabrieksgarantie van toepassing is. Eventueel kunt u garantie verlengen via Das Autohaus.

Kan ik een kennismakingsgesprek krijgen?

Graag krijgen wij van Das Autohaus de kans ons aan u voor te stellen en u te leren kennen! Wij kunnen ons goed voorstellen dat u voordat u met ons “in zee gaat” beter wilt leren kennen. Mail of bel even voor een afspraak, wij staan dan graag voor u klaar.

Staat uw vraag er niet bij? Bel 0493-698535 of vul hier het contactformulier in